Categorized | BH Airlines

U Sarajevo se vratio drugi ATR 72 B&H Airlinesa

Poslije više od osam mjeseci izbivanja “na servisiranju”, u utorak 11. rujna u Sarajevo se vratio drugi od ukupno dva zrakoplova tipa ATR 72 B&H Airlinesa, registracije E7-AAD, nazvan “Sarajevo”.

Službeno, zrakoplov je bio na održavanju u tvrtki Rheinland Air Service u Mönchengladbachu. Nije teško zamisliti koliko je ta tvrdnja istinita, pogotovo ima li se na umu opća gospodarska situacija ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regiji, pa i u svijetu. Spoteri su za vrijeme boravka toga zrakoplova u Njemačkoj zapazili da avionu nedostaju dijelovi repa. I jedno i drugo ovoga trenutka više nije važno.

Od petka 14. rujna kompanija ga ponovno uvodi u promet i bit će to veliko olakšanje za kompanija koja je prošla kroz turbulentno razdoblje. U njemu je gotovo istodobno ostala bez dva, od ukupno tri putnička zrakoplova za linijski promet floti, kad je početkom godine bivši partner i suvlasnik Turkish Airlines u Istambulu prizemljio Airbus koji je operirao za bosanskohercegovačkog prijevoznika. S još jednim zrakoplovom uz postojeći moći će se otvoriti nove linije, uz postojeće za Istambul, Zürich, Kopenhagen i Banjaluku. Prve nove/stare linije koja se želi vratiti u život jesu letovi u Beč, Skopje i Amsterdam.

Avion je počeo letjeti za B&H Airlines 2005. godine, a njegov je prethodni operator bio Air New Zealand od 1995.

Oba su ATR-a B&H Airlinesa u najmu, a u vlasništvo kompanije trebali bi prijeći 2016. godine.

Incoming search terms:

Leave a Reply

Cheap flights