Categorized | Air Bosnia, Avio Kompanije

Indonežanska Garuda zainteresovana za Croatia Airlines

Čelnici indonežanske kompanije Garuda potvrdili su interes za strateško partnerstvo i saradnju s hrvatskim avio-prevoznikom Croatia Airlines, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo saobraćaja, mora i infrastrukture. Iz Uprave indonežanske  kompanije potvrđeno je da su Hrvatska i Croatia Airlines jedan od logičnih izbora za Garudu, s obzirom da se indonežansko tržište brzo razvija, a Indonežani sve više putuju.

Zato je logično proširenje na srednju Evropu čiji je prostor dobro povezan s ostalim članicama Evropske unije, prenio je stav indonežanske kompanije regionalni portal Seebiz.

Hrvatski ministar Hajdaš Dončić koji se od 26. do 30.avgusta nalazi u posjeti Indoneziji, sagovornicima je predstavio vladinu namjeru da sredinom oktobra raspiše međunarodni konkurs za iznalaženje potencijalnih strateških partnera Croatia Airlines, kako bi se omogućio dalji razvoj nacionalnog avio-prevoznika i njegovo kvalitetnije pozicioniranje na tržištu srednje i jugoistočne Evrope, prenosi Tanjug.

Kako je navedeno, ministar je precizirao da će vlada raspisati dva konkursa – prvi za iskaz interesa, a drugi s preciznim uslovima dokapitalizacije, ili prodaje udjela Croatia Airlines, kao i da će na prodaju biti najviše do 49 odsto akcija.

Leave a Reply

Cheap flights