Categorized | Air Bosnia, BH Airlines

BH Airlines: Nismo pred kolapsom, poslujemo uspješno

Bosanskohercegovačka aviokompanija BH Airlines objavila je kako u posljednje vrijeme posluje uspješno i veoma konkurentno na aviotržištu. Reagirajući na informacije da je BH Airlines pred kolapsom, iz ove kompanije su saopćili   kako su uspjeli da konsoliduju snage i da uspješno krenu u ljetnu turističku sezonu.

„Putnici su imali priliku da kupe avio karte po akcijskim cijenama na svim destinacijama. Oba aviona su raspoloživa u floti, i kao takva su angažovana kako na redovnim tako  na charter i drugim destinacijama po potrebi. Ovi navodi ukazuju na pozitivna kretanja u svim segmentima kompanije, kojoj je cilj sigurnost letenja čime je i sama kompanija nagrađena sa maksimalnih 7 zvjezdica za sigurnost od strane Airlinereatings.com. Dugoročni sanacioni kredit iz 2005. je u cijelosti je otplaćen, a napravljen je sporazum o izmirivanju dugovanja nastalih po osnovu neredovnog finasiranja obaveza kompanije u vezi finansiranja leasinga za nabavku postojeća dva aviona ATR72-212“.

Iz BH Airlinesa navode da je u protekloj poslovnoj godini ova kompanija, prvi put u istoriji njenog postojanja, ostvarila pozitivan finansijski rezultat.

Incoming search terms:

Leave a Reply

Cheap flights